Investering på 560 mio. kroner: Nrep styrker porteføljen og overtager 17.000 m2 boligejendomme fra PFA

september 4, 2024

Den danske ejendomsinvestor og byudvikler Nrep køber 17.000 m2 boligejendomme i Ørestaden af pensionsgiganten PFA. De nuværende lejeboliger bliver efter overtagelsen til ejerboliger.

115 lejligheder, 50 rækkehuse og 95 underjordiske parkeringspladser i centrale omgivelser i Ørestaden skifter hænder. Det er resultatet af den handel, den danske ejendomsinvestor Nrep og pensionsselskabet PFA netop har givet hånd på.

“Vi har fået endnu en mulighed for at investere i det, der er et absolut kerneprodukt for Nrep; moderne boligejendomme af høj kvalitet i København. Efter en rigtig fin proces og med god rådgivning i ryggen, er vi blevet enige med PFA om en fornuftig pris, som betyder, at vi også øjner en god investering fremadrettet,” siger Thomas Riise-Jakobsen, partner i Nrep.

Positive forandringer
I dag huser ejendommene i Ørestaden, der er opført i 2018, lejeboliger. Men efter overtagelsen transformeres de mange kvadratmeter til ejerboliger. Et greb, der passer ind i både Nreps strategi og den store efterspørgsel efter netop ejerboliger i København.

“Behovet og efterspørgslen efter ejerboliger i København er til at få øje på. Fra københavnerne, fra de mange førstegangskøbere, der står og tripper i døren ind til ejermarkedet, og fra politisk hold. Vi har et ønske om at skabe positive forandringer for mennesker og miljø, mens vi samtidig foretager fornuftige, fremsynede investeringer til glæde for vores investorer. De to målsætninger går hånd i hånd i dette projekt,” siger Thomas Riise-Jakobsen.

Godt afkast til PFA’s kunder
Ejendommene er beliggende i Ørestad Syd mellem Richard Mortensens Vej og Robert Jacobsens Vej. Tæt på Amager Fælleds natur, skoler, børnehaver og indkøbsmuligheder. Samtidig er det centrale København blot 12 minutter væk med den nærliggende metro.

Bag salget af de i alt 165 boliger i Ørestad Syd står pensionsselskabet PFA, der modtager ca. 560 mio. kroner for handelen.

”Vi har ejet ejendommene siden 2018, hvor driftsoverskud og ejendomsværdistigninger har bidraget til et godt afkast til vores kunder. Vi har nu kunnet sælge dem videre til en fornuftig pris og dermed sikre et samlet attraktivt afkast til vores kunder” siger Peter Morgan, ejendomschef i PFA, i pressemeddelelsen.

PFA modtog ifm. handelen rådgivning fra Colliers, Kromann Reumert, JPM og Sweco, mens Nrep har haft Accura, Emcon og PwC med på sidelinjen.

I forsommeren 2023 offentliggjorde Urban Partners, Nreps investerings- og udviklingsselskab, at de havde rejst den til dato største value-add ejendomsfond i Europa, NFS 5. 27 mia. kroner blev rejst til investeringer i forskellige ejendomssegmenter på tværs af Norden, og det er midler herfra, der har været med til at realisere købet af boligejendommene.

Published: september, 4 2024