Tunnel­fabrikken

Ikonisk univers for kultur og innovation

Byudvikling løftes op på et helt nyt niveau, når vi transformerer den gamle fabrikshal, hvor tunnelelementerne til Øresundsforbindelsen blev støbt, til et unikt miks af handel, kultur, innovation og studenterboliger.

Alene ved sin størrelse og design vil Tunnel­fabrikken stå som et historisk vidnesbyrd om Nordhavns industrielle fortid og samtidig blive et monument for nytænkning, når vi udbygger den 19.000 m2 store bygning til et 70.000 m2 multi-funktions-univers omgivet af 12 hektar by-natur – en bygning, som skabes for mennesker til at leve, arbejde, udvikle, lege, lære, spise, dele og engagerer sig i.

De seks temaer

Fundamentet for Tunnelfabrikken udgøres seks underliggende temaer, som i samspil med hinanden vil blive udtrykt både inde i og ude omkring bygningen i respekt for og i forening med områdets økosystem.

Kunst & kultur

En levende kulturelt hub for atelierer, kreative studier, events og alternative forretningskoncepter.

Byg & innovér

Kontorer og laboratorier, som udvikler fremtiden for den bæredygtige byudvikling, i delte og fleksible omgivelser.

Lev & lær

Hjem for 1.000 studerende kombineret med et aldsidigt økosystem, hvor studerende kan lære og vokse gennem samarbejde og faglig udvikling.

Håndværk & værksteder

Enestående miljø for skabere, håndværkere og værksteder, der kombinerer produktion med butikker og showrooms.

Leg & workshops

Lege-områder og engagerende landskaber til at fremme sjov, eventyr og kreativitet for alle aldre.

Mad & produkt

Sociale restauranter, marketder, uddannere and producere med en innovativ tilgang til god, sund og klimabevidst fødevareproduktion.

Største byudviklings-projekt i Norden

Fra en frihavn til et urbant økosystem med uafhængige bykvarterer, øer og kanaler dækker Nordhavn i København en million m2 og er dermed det største og mest ambitiøse byfornyelsesprojekt i Norden.

Over de næste 40 år vil en helt ny og markant bydel under mærkatet “Fremtidens Bæredygtige By” vokse frem i Nordhavn og blive hjem for 40.000 indbyggere og 40.000 arbejdspladser.

Tunnelfabrikken vil komme til at stå som områdets ikoniske vartegn i midten af bydelen.

FAKTA OM TUNNELFABRIKKEN

  • Projekttype: Byudvikling

  • Beliggenhed: Nordhavn, København, Danmark

  • Størrelse: En af Danmarks største bygningsværker på 70.000 m2 – 261 meter lang, 125 meter bred og 24 meter fra gulv til loft

  • Ejere: Nrep, By & Havn, UNIONKUL

  • Arkitekter: Arcgency, Dorte Mandrup, SLA

  • Forventet færdig: 2026