AGORA­HAVERNE

Dit hjem, dit fællesskab

For aktive seniorer kan det være svært et passende hjem. Familieboligen i forstaden er blevet for stor, en følelse af ensomhed vokser let frem og kan virke svær at gøre noget ved. Man søger noget mindre og gerne en lejebolig, men har samtidig ikke lyst til at opgive nogle af de faciliteter, der følger med et større hus. Og – vigtigst af alt – den aktive senior har et stærkt ønske om at nyde livet sammen med gode og ligesindede naboer og være en del af et fællesskab.

Agorahaverne er et omhyggeligt udviklet koncept inden for senior-bofællesskaber, hvor beboerne kan leve et frit og aktive liv i et fællesskab tæt på naturen og med mulighed for at dyrke ens interesser sammen med andre. Hver Agora-fællesskab er særligt, men ikke desto mindre centreret omkring den samme overordnede ide – agoraen; det store, glasoverdækkede atrium, hvor lyset strømmer ned. Dette delte rum på mere end 1.000 m2 giver beboerne mulighed for at mødes ude året rundt.

Vi søger bedre løsninger

Alle bygninger er DGNB Guld-certificerede, og byggematerialerne er bevidst udvalgte for at minimere CO2-aftrykket og såvidt muligt støtte genbrug. Der bygges for eksempel med træ fra bæredygtig skovdrift og der arbejdes med regnvandsopsamling og tagbaserede solceller.

Agorahaverne har også et socialt og økonomisk fokus. Alle lejligheder er handicapvenlige og den overdækkede agora inviterer til fællesskab – også om vinteren. Det tilhørende fælleshus har spiselokale, gæsteværelser og der er både indendørs og udendørs petanque-baner. El og varme er billig på grund af bygningernes effektivitet, og lejeniveauet er absolut rimeligt.

Agorahaverne er oprindeligt udviklet af Tetris, men ejes og videreudvikles nu i fællesskab med Nrep.

  • “Der er et stort uopfyldt behov efter boliger blandt 66 til 75-årige, som ønsker at dyrek fællesskabet med ligesindede.”

    Rune Kock