ALTURA

Plejehjem, der fremmer velværen

Samtidig med at andelen af borgere, der har brug for en plejehjemsplads stiger, bliver størstedelen af de eksisterende plejehjem stadig mere utidssvarende og har svært ved at sikre et beroligende og hjemligt miljø for at fremme velværen blandt de ældre.

Altura tilbyder kvalitets-plejehjem, der stimulerer følelsen af veltilpashed for dets beboere, deres pårørende og plejehjemspersonalet. Designet af Alturas løsninger er baseret på analyser og forskning med særlig vægt på demens for at sikre, at miljøet i og omkring plejeboligerne gør det muligt for beboeren at forblive sund, socialt aktiv og glad så længe som muligt.

Stimulerende miljøer

The Altura ejendommene er alle karakteriseret ved et hjemligt miljø, som er nemt at finde rundt i, og designet styrker mulighederne for sociale fællesskaber blandt beboerne i kraft af flere åbne pladser. Grønne planter har også høj prioritet og kommer blandt andet til udtryk i form af opvarmede haver, der kan benyttes året rundt, indendørs beplantning og lettilgængelige udendørs miljøer blandt andet balkoner. 

Moderne velfærdsteknologier er en integreret del af plejehjemmene for at øge mulighederne for, at beboerne er mest mulig uafhængige af hjælp fra andre og for at skabe et enestående arbejdsmiljø for plejepersonalet. Designet fokuserer også på at skabe et sikkert og hyggeligt sted uden den institutionelle følelse.

Konceptet er resultatet af forskning, samtaler med fokusgrupper og en betydelig erfaring i Alturas håndplukkede team, der blandt andet har deltagelse af ansatte med lang erfaringen inden for ældrepleje.

For at reducere klimaaftrykket er plejehjemmene bygget af materialer med en bedre bæredygtighedsprofil og med tiltag som solceller og grønne energiløsninger.

  • “Jeg kender fra første hånd til, hvor stressende ældrepleje kan være, og min vision er at hjælpe med at modernisere udviklingen af disse tilbud. Vi skaber hjem for de ældre, hvor beboerne, plejepersonalet og de pårørende kan opholde sig i et gennemtænkt miljø.”

    Dorotea Stellmach, tidligere sygeplejerske og nu konceptudvikler i Altura