Henrik Skak Bender indtræder som partner og ny COO i NREP

maj 18, 2020

WS Audiology’s tidligere koncern-finansdirektør, Henrik Skak Bender, skifter til en ny rolle som partner og COO i en af Nordens førende ejendomsinvestorer, NREP. Henrik Skak Bender (36) træder ind i NREP’s øverste ledelse i en nyoprettet stilling for at styrke realiseringen af den ambitiøse ejendomsinvestors 2025-strategi. Klare prioriteringer, opbygningen af agile strukturer og bevarelsen af virksomhedens særlige kultur og entreprenør-ånd bliver hovedprioriteter, oplyser Henrik Skak Bender.

En stærk vækstkurve, høje ambitioner og solide værdier er de væsentligste årsager bag Henrik Skak Benders beslutning om at tiltræde i en ny rolle som partner og COO i NREP, den førende nordiske udvikler og innovator inden for ejendomsinvesteringer.

”NREP er en af de førende virksomheder inden for ejendomsbranchen med stærke værdier og et enormt potentiale. Jeg føler mig priviligeret over at indtræde i en virksomhed, der har stor fokus på både sine medarbejdere og kunder, og som er drevet af et stærkt værdibaseret ambition om at forbedre det byggede miljø i en mere bæredygtig retning. Jeg ser frem til at kunne bidrage på denne spændende og meningsfulde vækstrejse med min erfaring i at opbygge og drive effektive og agile organisationer baseret på stærke værdier”, siger Henrik Skak Bender.

NREP bød for få uger siden Novo Holdings ind som mindretalsaktionær og er tæt på at lukke sin fjortende ejendomsfond siden selskabets start i 2005. Claus Mathisen, partner og CEO i NREP, er begejstret for at kunne byde Henrik Skak Bender velkommende til den hurtigt voksende virksomhed. ”Vores vækst har ligget på 30 pct. årligt over de sidste ti år, og med en så betydelig vækst følger ofte øget kompleksitet. Ved at tilføje en COO-rolle i vores ledelse ønsker jeg at sikre, at vi bevarer et stærkt fokus på vores kultur og vores præstationer, og at mennesker forbliver i centrum, at den måde vi driver vores virksomhed på. Jeg kan ikke forestille mig nogen bedre end Henrik til at løfte den opgave. Gennem årene har jeg lært Henrik at kende som en ydmyg, kompetent og særdeles værdidrevet person, og han vil passe fint ind i NREP-kulturen. Vi anser os selv som priviligerede at få ham med på holdet”, siger Claus Mathisen.

Over de seneste femten år har Henrik Skak Bender arbejdet i førende internationale virksomheder som Mærsk og McKinsey & Co og senest i WS Audiology. Han har gennem perioden rådgivet og gennemført fusioner og virksomhedshandler for op mod 250 mia. kr. og stået for refinansieringer for over 40 mia. kr. I 2013 skiftede han til den danske høreapparatkoncern, Widex, først som ansvarlig for virksomhedens transformation og siden som Group CFO. Siden 2019 fungerede han både som Group CFO og Head of Integration oven på fusionen mellem Widex og Sivantos, en af verdens øvrige førende høreapparat-koncerner, som er ejet af det private equity-selskab EQT. WS Audiology har 11.000 medarbejdere og en årlig omsætning på omkring 15 mia. kr.

Trods forskellen i størrelse mellem WS Audiology og hans nye arbejdsplads NREP, ser Henrik Skak Bender ikke den store forskel på sin rolle i virksomhederne. “NREP er et investerings-selskab med stærke værdier, som er i fuld fart fremad. Mit job er at styrke ledelsen og bygge agile strukturer til at støtte vækstplanerne. Jeg vil sammen med den øvrige ledelse i NREP sikre, at organisationen er bedst forberedt på at møde udfordringerne og og gribe mulighederne på rejsen,” siger Henrik Skak Bender og tilføjer:

”NREP tilbød mig en moderne og bæredygtig karrieremulighed, hvor jeg fuldt ud kan fungere som familiefar og samtidig blive en del af en visionær og ekstremt ambitiøs ledelse for en af de i mine øjne mest perspektivrige og innovative virksomheder herhjemme”.

Published: maj, 18 2020