Nrep føjer kendt københavner-hotel til sin portefølje

november 22, 2023

Nrep har købt Comfort Hotel på Vesterbrogade af et selskab, der er tilknyttet den amerikanske investeringsfond Starwood Capital. I tråd med virksomhedens andre aktiviteter er planen at gøre ejendommen grønnere for dermed at kunne skære væsentligt ned på CO2-forbruget.

Hotellet på Vesterbrogade med den karakteristiske glasfacade skifter igen hænder efter at have været i amerikanske Starwood Capitals ejerskab. Det er den nordiske ejendoms- og byudviklingsinvestor Nrep, der har købt bygningen.

I 2021 købte Nrep gennem en af sine fonde det tidligere madmarked Westmarket, der ligeledes ligger på Vesterbrogade, og omdannede det til det urbane hotel CityHub. Siden coronapandemien, hvor rejse- og hotelbranchen blev hårdt ramt, har markedet ellers været præget af lav aktivitet ­– men det til trods ser Nrep købet som en unik mulighed. Det forklarer Mohamad Awad, Investment Director hos Nrep.

”Markedet er på vej tilbage fra niveauet under COVID-19, og antallet af overnatninger i København er steget betydeligt de senere år – en udvikling, der først og fremmest er båret frem af danske besøgende. Med denne investering har vi fået et hotel af høj kvalitet med en sublim beliggenhed,” siger han og tilføjer, at aktiviteten fra internationale besøgende også er stigende og nu ligger omkring 10 procent lavere end niveauet før coronapandemien.

”Vi oplever en øget interesse for København som rejsedestination. Der er kommet flere og bedre attraktioner i hovedstaden, som tiltrækker rejsende i ferieperioderne, hvor forretningsaktiviteten er lav. Af disse grunde er vi interesserede i at købe mere indenfor hotelsegmentet,” forklarer Mohamad Awad.

Comfort Hotel, der erstattede biografen Saga Teatret, er bygget i 1990 og siden ombygget i 2014, og det består af 13.560 kvadratmeter fordelt på intet mindre end 399 værelser samt fællesarealer. Planen er at opgradere ejendommen, så hotellet fremover bliver selvforsynende med grøn energi – en manøvre, der vil gøre det muligt at nedbringe bygningens CO2-forbrug markant. Der er afsat i alt 50 mio. kr. til opgraderingen.

Gennem fonden NSF 5 har Nreps moderselskab Urban Partners rejst mere end 27 mia. kr., som skal investeres i både bolig-, kontor-, logistik- og hotelejendomme under administration.

“Vi ser et stort potentiale for, at de her ”brown-to-green”-investeringer bliver profitable for både udlejer og lejer,” siger Mohamad Awad.

I forbindelse med købet er Nrep blevet rådgivet af Bruun & Hjejle, PwC og Nordic Hotel Consulting, mens Arctic Securities har været mægler i transaktionen.

Published: november, 22 2023