Novo Holdings skyder over en milliard i Nordens mest visionære ejendomsinvestor

maj 5, 2020

Den førende nordiske ejendomsinvestorer NREP bliver nu markant styrket med en tilførsel af kapital fra Novo Holdings, der dels skyder et trecifret millionbeløb i selve virksomheden, dels investerer godt en mia. kr. i NREP’s nyeste ejendomsfond. Med midlerne sætter NREP nu turbo på ambitionen om at forbedre det byggede miljø og blive en international frontløber inden for ejendomme.

Det er et stærkt, visionært team og solide investeringer med fokus på bæredygtighed, der har overbevist Novo Holdings om at investere i danske NREP, der er en af Nordens største ejendomsinvestorer. NREP står bag en række nyskabende koncepter inden for moderne bofællesskaber, kollegier, plejehjem og bynær logistik, og den partnerbaserede virksomhed får dermed sin første eksterne investor. Kapitaltilførslen skal bruges på at accelerere udviklingen af kundefokuserede, bæredygtige ejendomskoncepter og understøtte NREP’s ambition om at forbedre det byggede miljø og blive en international frontløber inden for ejendomme.

”Novo Holdings er kendt og respekteret, i og uden for Danmark. De er en af verdens største langsigtede private investorer, og med deres opbakning i ryggen sætter vi ekstra kraft bag vores ambition om at blive en af verdens dygtigste til at udvikle kundefokuserede ejendomskoncepter, der forbedrer det byggede miljø og gavner vores stakeholdere. Vi vil investere endnu mere i bæredygtighed, i teknologisk innovation og i at forstå fremtidens behov for ejendomme,” siger Mikkel Bülow-Lehnsby, partner og medstifter af NREP.

Novo Holdings og NREP har arbejdet sammen siden 2018, hvor Novo Holdings første gang investerede i NREP’s ejendomsfonde. Den solide forretningsmodel, en stærk 2025-strategi samt en innovativ tilgang til ejendomsudvikling, er afgørende for Novo Holdings beslutning om nu også at blive investor i selskabet NREP.

”Vi har haft et godt samarbejde med NREP, og vi er blevet overbevist om den langsigtede bæredygtighed i virksomhedens koncepter, såvel økonomisk som socialt og miljømæssigt. Vi forventer desuden at kunne bidrage med vores finansielle ekspertise og internationale netværk for at støtte NREP på den videre vækstrejse,” siger Morten Beck Jørgensen, Managing Partner for Financial Investments hos Novo Holdings, der også træder ind i bestyrelsen for NREP.

Selvom mange markeder aktuelt er præget af Covid-19, er Morten Beck Jørgensen tryg ved investeringens langsigtede perspektiv:

”Vores investeringshorisont er altid lang, og med den aktuelle situation er der risiko for, at ejendomsmarkedet går nogle udfordrende år i møde. Samtidig er det netop under sådanne vilkår, at NREP’s innovative forretningskoncepter, der forener økonomi, kundefokus og bæredygtighed, for alvor vil kunne skille sig ud og udnytte de muligheder, der vil opstå.”

Hos NREP deler Claus Mathisen, CEO og partner, den aktuelle bekymring for samfundsøkonomien, men han er fortrøstningsfuld for udviklingen på længere sigt.

”Vi ser ejendomme som verdens største produktkategori, og der er store muligheder på tværs af hele værdikæden, også i den aktuelle situation. Vi skaber værdi ved at udvikle mere kundecentriske produkter, og vi er optaget af at gøre det byggede miljø grønnere, sundere og mere digitalt. Med Novo Holdings’ opbakning kan vi accelerere vores investeringer i innovation og kompetencer for at levere på vores langsigtede mål,” siger Claus Mathisen, partner og CEO i NREP.

Værdimatch og årlig vækst på 30 procent
Udover ejerskabet i selskabet NREP vil Novo Holdings også øge sin investeringer i NREP’s fremtidige ejendomsfonde. Det gælder i første omgang den nye, nordiske ejendomsfond ’NSF IV’, som NREP aktuelt er ved at rejse. Her investerer Novo Holdings godt en mia. kr., og rollen som både medejer og ankerinvestor i fremtidige fonde vækker glæde hos NREP’s grundlæggere.

”Jeg ser et godt værdimatch med Novo Holdings, der har skabt imponerende forretninger baseret på stærke værdier, innovation og et ønske om at bidrage positivt til samfundet. Dét har været afgørende for os, når vi nu for første gang tager en ekstern medejer ind,” siger Mikkel Bülow-Lehnsby. Han var i 2005 med til at stifte virksomheden, der de sidste 10 år har vækstet organisk med ca. 30 procent i gennemsnit om året, på både omsætning, medarbejdere og investeringsaktiviteter.

På tværs af fonde har NREP i dag mere end 2,5 millioner kvadratmeter ejendomme i Norden, langt størstedelen inden for selskabets tre kerneområder – boliger, logistik og plejehjem. I Danmark står NREP bl.a. bag byudvikling i Tingbjerg, bæredygtigt byggeri som Ressourcerækkerne og har i regi af ’Plushusene’ og ’Agorahaverne’ flere tusinde boliger i moderne bofællesskaber på vej. I Ørestad er NREP i gang med ’UN17 Village’, der er et af verdens mest bæredygtige byggerier til dato, og i Sverige er man ved at etablere Nordens største anlæg af tagsolceller. NREP har desuden forpligtet sig til at anvende 100% grøn elektricitet i alle sine ejendomme inden 2025.

Med kapitaludvidelsen bliver Novo Holdings minoritetsaktionær med 25 procent af aktierne i NREP A/S, som fortsat vil være majoritetsejet af virksomhedens partnere. NREP’s daglige ledelse og investeringskomite fortsætter uforandret.

Published: maj, 5 2020