NREP hyrer J.P. Morgans chef for ejendomsinvesteringer som ny partner

februar 4, 2020

Den nordiske ejendoms-investor og -innovator har foretaget sin første ansættelse i London. Emanuele Bena, tidligere J.P. Morgans tidligere Executive Director in Real Estate & Lodging Investment Banking in EMEA bliver ny partner og Head of Capital Markets.

For at understøtte den voksende pipeline af store regionale investering muligheder og fortsætte med at optimere sine finansielle muligheder, har NREP ansat Emanuela Bena fra J.P. Morgan som Head of Capital Markets og første ikke-nordiske partner i virksomheden.

”Vi gik ud af 2019 med et rekord-højt investerings momentum og vores pipeline er fyldt med betydelige muligheder. For at lykkes i vores stræben på at forløse NREPs fulde potentiale er det afgørende vigtigt at forbedre kilderne til finansiering. Emanuele har være hos J.P.Morgan i 5 år og vil bringe betydelig erfaring fra kaptalmarkedet samt værdefuld støtte i forbindelse med strukturelle og M&A-aftaler til NREP”, siger Claus Mathisen, CEO i NREP.

Som Executive Director for J.P. Morgans ejendomsfinansieringer i Europa, Mellemøsten og Afrika, har Emanuele Bena allerede brugt talrige timer i forbindelse med nordiske transaktioner. Blandt andet har han arbejdet med tilbud på Technopolis for Kildare Partners og børsintroduceringen af Kijamo på børsen i Helsinki. Emauele Bena var også rådgiver for den svenske regering da det statsejede ejendomsselskab Vasakronan blev privatiseret.

”Norden er blandt de mest attraktive ejendomsmakreder i Europa, hvis du ser på antallet af interessenter og transaktioner. Alligevel har produkter og spilere fra de internationale kapitalmarkeder historisk set været underrepræsenteterede – delvist på grund af forskellene i de enkelte nordiske landes lovgivning på markedet, dels på grund af en voldsom konkurrence fra regionale etablerede selskaber”, siger Emanuele Bena.

I løbet af sin karriere, har Emanuele Bena rådgivet og gennemført transaktioner til en samlet værdi af over 65 mia. Euro på tværs af ejendomsmarkeder og geografi. Han er overbeivstom, at NREPs fokus på langsigtede, platforms-drevet værdiskabelse er en klar differentierende faktor i markedet. ”NREPs tilgang rammer markedet lige på i betragtning af, at markedet kommer til at tilpasse moderne ejendomsinvesteringer og ledelse til de nuværende megatrends”, siger Emanuele Bena. Emanuele Bena vil få sæde i London, hvor NREP nu vil etablere et kontor.

Published: februar, 4 2020