NREP indgår aftale om stort antal turboladere til bymidtecentre

juni 29, 2022

Der er godt nyt til de elbilister, der fremover planlægger at lægge vejen forbi et af de bymidtecentre, som NREP står bag. I løbet af 2023 opsætter de to ladeoperatører, Clever og Eviny, knap 500 ladepunkter fordelt på 17 lokationer i Jylland og på Sjælland med 50 millioner kunder årligt.

Når elbilister fremover besøger NREP’s bymidtecentre landet over vil de få en markant opgradering af deres shopping oplevelse.

Sammen med ladeoperatørerne Clever og Eviny har NREP indgået en aftale om at sætte knap 500 ladepunkter op, hvoraf en stor del af dem vil kunne lade elbilerne med lynhurtig strøm. Aftalen vil bidrage med et betydeligt boost af ladestandere på tværs af Danmark.

”Projektet er et vigtigt skridt i den grønne omstilling af NREP’s bymidtecentre og en betydelig investering i bæredygtighed. Aftalen bidrager med et stort boost af lynladere til det danske elbilsmarked og en større bekvemmelighed og fleksibilitet for brugerne af vores bymidtecentre. På den tid, det tager at besøge et par forretninger, kan man stort set lade bilen op,” siger Rasmus Meyhoff, udviklingsdirektør i NREP.

Hos Clever er aftalen et vigtigt skridt i den grønne omstilling af transporten i Danmark:

”I Clever arbejder vi for at accelerere fremtidens bæredygtige mobilitet ved at inspirere alle til at vælge elbilen til i hverdagen. Det skal være nemt at finde et ladepunkt, uanset hvor man er i landet, og derfor arbejder vi på at opsætte flere end 20.000 offentlige ladepunkter inden udgangen af 2025. Med aftalen med NREP er vi et skridt tættere på målet, og så udnytter vi samtidig elbilens stærkeste kort, nemlig at man kan lade, hvor man er”, siger Casper Kirketerp-Møller, der er direktør i Clever.

Ladestandere skal opfylde flere behov
Ud af de knap 500 ladepunkter vil omkring 250 være lynladere, som kan levere en effekt på op til 360 kW, hvilket svarer til at kunne lade bilen fra 0-80 pct. på under 30 minutter, mens de resterende knap 250 ladepunkter vil være normale ladepunkter. I aftalerne mellem NREP, Eviny og Clever har det været vigtigt at kunne tilbyde kunderne en hurtig, nem og bekvemmelig opladning i samme stil med den man kender fra en normal tankstation, og derfor har der været et særligt fokus på at få lavet flest mulige lynladere.

Hos Eviny er aftalen med NREP en god mulighed for at komme ind på det danske marked og bidrage til, at endnu flere elbilister nu kan lade deres bil, mens de klare hverdagens gøremål.

”Samarbejdet med NREP er et vigtigt skridt for vores indtræden på det danske marked. Vi har mange års erfaring og ekspertise med ladestandere i Norge, og vi har for nyligt udviklet verdens hurtigste lader, både i Norge og Sverige. Vi er glade for at kunne tilbyde vores hurtiglader til de danske elbilister på NREP’s attraktive lokationer”, siger Bo Nielsen og Odd Olaf Askeland fra Eviny.

NREP er glade for at kunne byde velkommen til endnu en ladeoperatør på det danske marked og bidrage til et stærkere og mere diversificeret infrastrukturelt ladenet i Danmark.

”Eviny har stor erfaring med lynladere, som vi især har valgt at have fokus på i dette projekt og vi er glade for at få deres ekspertise med i projektet og byde dem velkommen på det danske marked”, siger Rasmus Meyhoff.

Arbejdet med at opsætte de knap 500 ladepunkter begynder efter sommerferien, og det forventes, at alle punkterne står klar inden udgangen af 2023.

Fakta om de to aftaler:

  • Aftalerne omfatter 477 ladepunkter i alt. 275 er lynladepunkter, mens 202 er normale ladepunkter.
  • Ladestanderne skal sættes op på 17 af NREP’s lokationer.
  • De første ladestandere sættes op inden årets udgang.
  • Lokationerne er: Ro’s Torv (Roskilde), Waves (Hundige), Spinderiet (Valby), Waterfront Shopping (Hellerup), Hørsholm Midtpunkt, Farum Bytorv, Ballerup Centret, Viby Centret (Århus), Mega Syd (Århus), Nørreport Centret (Holstebro), Herlev Bymidte Butikscenter, Kronen Vanløse, Frihedens Butikscenter (Hvidovre), Vallensbæk Stationstorv, Veri Center (Århus), Trøjborg Centret (Århus), Taastrup Torv.

Kort om Clever:
Clever er Danmarks førende ladeoperatør. Virksomheden kom til verden i 2009 og har siden da arbejdet på at styrke den offentlige ladeinfrastruktur og lademulighederne hos privatpersoner og virksomheder i hele landet. Clever vil inden udgangen af 2025 have opsat 20.000 ladestandere. Clever er ejet af de andelsejede energi- og fibernetkoncerner Andel og NRGi.

Kort om Eviny:
Hos Eviny kombinerer vi klimaansvar med profitabel forretning. I over 100 år har vi produceret ren vedvarende energi fra det vestlige Norge, og nu elektrificerer vi Norge.

Eviny er den største lynoplader til elbiler i Norge. Vi bygger landstrøm til skibe, elektrificerer akvakultur og transportindustrien. Vi arbejder for emissionsfri byggepladser. Vi bygger IoT-netværk, fibernetværk, fjernvarmenet, solcelleanlæg, bioenergianlæg og et af verdens første netværk til hurtigopladning af elbåde. Eviny har også et netværksselskab (BKK), der transporterer strøm hjem til 450.000 nordmænd.