Nrep investerer 1,5 mia. kr. i polsk logistikudvikler

august 10, 2023
Warehouse parks built by 7R in Poland in recent years

Danske Nrep har købt 80 pct. af aktierne i den polske logistikejendomsudvikler, 7R. Nrep betaler 1,5 mia. kr. for aktierne. 7R er blandt de største og førende, når det kommer til at udvikle og udbyde logistikfaciliteter samt skræddersyede varehuse og bylagre i Polen. 

Med Nrep som ny majoritetsejer sigter 7R mod at accelerere væksten i virksomheden. 7R har udviklet en portefølje på 1,8 millioner kvm. fordelt på 36 aktiver. Virksomheden har samtidig en eksisterende pipeline på 2,3 millioner kvm.

Opkøbet udvider Nrep’s samlede logistikplatform, herunder pipeline, til mere end 4,2 millioner kvm. fordelt på seks lande. Rune Kock, der er CEO i Nrep kalder muligheden for at købe sig ind i 7R for en unik mulighed for at styrke Nrep’s s nordeuropæiske markedsposition.

“7R er en virksomhed med gode fundamenter, en stærk position på markedet og prioriteter, der stemmer overens med Nrep’s bæredygtighedsindsats og værdier. Dette opkøb giver en unik mulighed for at anvende vores dekarboniseringsfokus på en stor portefølje og skalere vores indsats for at nedbringe CO2-emissioner samt få adgang til en betydelig pipeline på et marked, som har oplevet fortsat lejerefterspørgsel, men reduceret udbud. Vi ser frem til at arbejde sammen med 7R-teamet for at udnytte muligheden,” siger Rune Kock.

7R’s nuværende portefølje er placeret på førsteklasses beliggenheder i Polen og betjener en række virksomheder i forskellige skalaer og industrier, herunder tredjeparts logistikoperatører, let fremstilling, e-handel, farmaceutiske produkter og bilindustrien. 7R tilbyder det fulde tværsnit af rummet, herunder store boksfaciliteter samt skræddersyede varehuse og bylagre. 7R blev grundlagt for 14 år siden og er en grundlæggerledet virksomhed med 154 medarbejdere og kendt lokalt markedskendskab på tværs af sine otte kontorer.

Ifølge Rune Kock passer det perfekt til Nrep, der har stor erfaring i sektoren, efter at have været aktiv inden for logistik siden starten gennem sin dedikerede logistikafdeling Logicenters.

Nrep vil bruge sine kompetencer til at videreudvikle 7R til en førende institutionel kvalitetsplatform samt styrke 7R’s evne til at købe, udvikle og besidde førsteklasses logistikfaciliteter i Polen med fokus på at nedbringe porteføljens operationelle CO2-udledninger.

Handlen giver Nrep en stærk platform på det polske logistikmarked, som byder på gunstige forhold, med en optimal placering for logistikdistribution i Europa, robust økonomi, strukturel medvind og et modnende investeringsmarked, der understøtter robust lejevækst.

Tomasz Lubowiecki, grundlægger og bestyrelsesformand af 7R, er både glad og stolt over at få Nrep ombord som majoritetsaktionær.

“At få Nrep som strategisk aktionær er et ekstremt vigtigt skridt i 7R’s udvikling. Denne nye kapitalinvestering i 7R vil give selskabet mulighed for at fortsætte sin bæredygtige vækst, udvikle sig på nye markeder og fokusere på langsigtede lejerforhold, hvilket alt sammen er til gavn for alle vores forretningsområder,” siger Tomasz Lubowiecki.

Opkøbet sker via Nrep’s seneste og største fond i NSF-value-add-serien, NSF V, hvortil langt størstedelen af ​​tilsagn til fonden kommer fra eksisterende investorer. Fonden var betydeligt overtegnet og havde en samlet efterspørgsel fra investorer på over 27 mia. kr.

Fokus i NSF V er på boligudlejningsejendomme, moderne logistikfaciliteter, plejeboliger og kontorer, hvor det er muligt at skabe værdi gennem kundecentrerede og dekarboniserende løsninger.

 

Nrep er blevet rådgivet af Linklaters, PwC, EY, JLL og Savills, mens 7R har været repræsenteret af Cushman & Wakefield, KKW Legal, Rymarz Zdort Maruta og Crido.

Published: august, 10 2023