Nrep rejser næsten 7 mia. kr. til ny, ’uendelig’ fond

marts 2, 2021

Nrep har rejst foreløbig 6,7 mia. kr. i en ny fond uden udløbsdato. Investeringer vil være langsigtede og målrettet boliger, logistik og plejehjem. Den nye fond giver Nrep yderligere kapacitet til at forfølge investeringsmuligheder over hele Norden. Blandt investorerne er Novo Holdings og hollandske Bouwinvest, og to tredjedele af fonden er allerede investeret.

Med sine foreløbige 6,7 mia. kr. er Nreps nye fond, ‘Nrep Income+’ allerede nu Nordens største såkaldte ’core-plus’ fond nogensinde, og to tredjedele af fondens nuværende midler er allerede investeret i projekter på tværs af Norden.

Den nye fond giver mulighed for særdeles langsigtede investeringer og vil udnytte Nreps operationelle kompetencer ved at fokusere på underservicerede segmenter såsom lejeboliger til mellemindkomster, moderne logistikfaciliteter tæt på byer samt plejehjem til den voksende andel af ældre.

”Vi kan nu udvide vores i forvejen lange investeringsperspektiv, understøttet af vedvarende forbrugertrends og den demografiske udvikling, og derved skabe løbende værdi for vores investorer. Den nye fond afspejler et ønske fra mange investorer og matcher samtidig de investeringsmuligheder, som vi møder i forskellige lande. På trods af en anderledes risikoprofil i denne fond er vores ambition fortsat, at hver eneste investering skal bidrage til grønnere og mere kundevenlige ejendomme,” siger Claus Mathisen, Nreps CEO.

Fondens hidtil største opkøb er en af Nordens mest avancerede distributionscentre, en 27 meter høj, fuldt automatiseret logistikejendom ved Oslo på næsten 85.000 m2 med dagligvarekæden COOP som langtidslejer. I Danmark omfatter investeringerne redningen af et friplejehjem i Odense Kommune, som fra 1. september drives videre af non-profit-organisationen Mariehjemmene, der har indgået en 25-årig lejeaftale med Nrep.

Investorerne i fonden er altovervejende institutionelle investorer, især pensionsfonde, og inkluderer blandt andre Novo Holdings og den hollandske pensionsinvestor Bouwinvest.

Robert Koot,direktør for European Investments i Bouwinvest, siger i en kommentar til investeringen:

”Nrep er en partner, vi har kendt i flere år. De har en stærk tilstedeværelse med en dokumenteret og fremragende historik i de markeder, som vi gerne vil investere i. Derudover er Nrep en partner, der ligesom os har bæredygtighed øverst på dagsordenen og et langsigtet fokus. Det passer med vores ‘ægte værdi til livet’-tilgang. De investeringer, vi foretager i ejendomme, bidrager til et bæredygtigt, levedygtigt og tilgængeligt bymiljø samtidig med, at det forbedrer pensionsforholdene for vores opsparere.”

I takt med nye investeringer vil Nrep løbende fortsætte kapitalrejsningen til den nye fond.

Published: marts, 2 2021