Nrep investerer 500 millioner euro i Tyskland

november 24, 2022

De næste tre år vil den danske byinvestor Nrep udvide sin portefølje af logistikbygninger og lejeboliger til Tyskland som led i sin nordeuropæiske ekspansion. Første projekt er 5.000 lejeboliger i samarbejde med schweiziske Artisa Group.

Den danske byudvikler og -investor Nrep vil de næste tre år investere 500 millioner euro i sin indtræden på det tyske marked. Investeringerne omfatter moderne logistikbygninger og kundecentrerede lejeboliger, som skal sætte standarden for fremtidens bymiljøer.

“Tyskland er det land i Europa med den stærkeste økonomi og har også meget fremtrædende urbaniseringstendenser. Dog følger ejendomsmarkedet ikke det stigende antal byboere og deres øgede efterspørgsel på fleksible kvalitetslejeboliger. Inden for logistik er der ligeledes mangel på moderne byggeri i takt med, at antallet af logistikopgaver forventes at stige signifikant de næste fem år. Der er derfor ideel grobund for Nrep’s visioner om at forbedre og modernisere det byggede miljø i byerne,” siger Rune Kock, Real Estate CEO i Nrep.

Udover investeringerne har Nrep også etableret to kontorer i henholdsvis Frankfurt og München med i alt otte medarbejdere, som er specialiseret i det tyske ejendomsmarked.

De første investeringer
Som første skridt ind på det tyske marked er Nrep gået sammen med den schweiziske ejendomsinvestor Artisa Group om at skabe 5.000 lejemål, forankret i bofællesskaber, inden 2025. Første investering er i to aktiver i henholdsvis Berlin og Essen, som tilsammen udgør 314 individuelle lejligheder. Planen er, at ejendommen i Berlin vil blive DNGB Guld certificeret, når den står færdig i 2024, fortæller Rune Kock.

”Bæredygtighed er en central del af Nrep’s dna og vil selvfølgelig også være synlig i alle vores investeringer. Vi trækker på vores allerede eksisterende erfaringer med livscyklusanalyser, bæredygtige materialevalg og metoder samtidig med, at vi udvikler nye initiativer. Bæredygtighed i ejendomsbranchen er i høj udvikling, og vi søger altid at optimere vores projekter,” siger han.

Samarbejdet med Artisa Group bygger på den stadigt stigende efterspørgsel på fleksible lejeboliger, som samtidig også har ønsker om fællesskab, siger Rune Kock.

”Tyskland er et af de lande, hvor der er flest, der bor alene. Samtidig foretrækker størstedelen af byboerne at leje frem for at eje. Ved at bruge vores viden og erfaring med byudvikling og urbanisering fra de nordiske lande, kan vi skabe nogle meget attraktive og fleksible lejemål i Tyskland, som samtidig også rummer en grad af fællesskab i form af fællesarealer,” siger han.

De nye ejendomme vil være tilgængelige på Artisa Groups platform City Pop; en app der tilbyder fuldt møblerede lejligheder med attraktive fællesarealer gennem fleksible lejeaftaler.

Published: november, 24 2022