Nrep og Tetris klar med milliardinvestering i nye seniorvenlige boligfællesskaber

august 22, 2019

Der er en milliardinvestering – og 1000 nye lejeboliger i seniorvenlige boligfællesskaber – på vej efter Nrep’s investering i Tetris. Det er bl.a. Tetris’ koncept for seniorbofællesskaber ’Agorahaverne’, der skal udbredes til mere end 15 lokationer i Danmark.

Der kommer nu turbo på udbredelsen af Tetris’ nyudviklede boligfællesskaber for seniorer. Nrep’s investering i Tetris muliggør nemlig en ambitiøs femårig udviklingsplan, der bl.a. omfatter opførelse af 1000 nye lejeboliger i seniorvenlige boligfællesskaber.

– Vi har gennem omfattende research og analyser udviklet et stærkt og nyskabende koncept for seniorbofællesskaber, og vores analyser viser, at der er et stort uudnyttet potentiale for lejeboliger med fællesskabet i centrum. Samtidig har interessen fra både kommuner og potentielle lejere været overvældende. Med Nrep som investor får vi mulighed for at opfylde vores drøm om at udbrede vores nyskabende seniorvenlige boligfællesskaber til hele Danmark, siger Rasmus Friis, CEO og grundlægger af Tetris.

De første 1000 boliger får et samlet areal på over 80.000 m2, fordelt på 15 lokationer. I første fase primært på Sjælland, fx Ballerup, Slagelse, Næstved og Holbæk, men hos Nrep lægger man ikke skjul på, at potentialet er endnu større.

– En ny rapport fra VIVE viser, at 25% af alle 52-62-årige danskere overvejer at flytte indenfor de næste fem år. Og af dem ser helt op mod 40% senior­bo­fælles­skaber som attraktivt. Mange seniorer bor i dag i en bolig, som de synes er blevet for stor, men de reelle alternativer er få. Der findes simpelthen ikke nok boliger, der matcher seniorernes ønsker. Med tanke på, at en tredjedel af Danmarks befolkning vil være over 55 år i 2030, er her et betydeligt potentiale, siger Rune Kock, partner i Nrep og fortsætter:

– Tetris er på forkant med udviklingen og er gode til at se, hvad byer og borgere gerne vil have. Ligesom os arbejder Tetris grundigt og langsigtet med fx antropologer og andre eksperter for at udvikle boligkoncepter, som både matcher reelle behov hos brugerne og løser vigtige problemer i samfundet. Vi ser et godt og skalerbart potentiale i Tetris.

Tetris, som består af både en entreprenørforretning og en udviklingsdel, fortsætter som selvstændig virksomhed. Virksomheden har i alt 60 medarbejdere, og den nuværende ledelse med Rasmus Friis, Tomas Jandorf og Michael Borchers fortsætter. Rune Kock fra Nrep træder ind som bestyrelsesformand, mens Stensdal Group sælger sine aktier i Tetris og træder ud af bestyrelsen.

– Vi har i høj grad værdsat samarbejdet omkring udviklingen af Tetris og glæder os over, at koncernen står så stærkt, at Nrep har ønsket at investere. Vi er overbevist om, at den positive udvikling vil fortsætte på baggrund af virksomhedens stærke fundament og kultur, siger afgående bestyrelsesformand Søren Stensdal.

Tetris’ nuværende projekter færdiggøres som planlagt og påvirkes ikke af transaktionen. Plesner og Catella har medvirket som Tetris’ rådgiver i transaktionen, og Accura og PwC har bistået Nrep.

Published: august, 22 2019