NREP rejser over 14 mia. kr. til bedre nordiske ejendomme

oktober 7, 2020
People in a residential area

Trods corona-pandemien er det lykkedes Nordens førende ejendomsinvestor at rejse 14,25 mia. kr. til nye investeringer. Målet er at udvikle ejendomme over hele Norden med udgangspunkt i behovet for bæredygtige bymiljøer og de mennesker, der færdes i og omkring bygningerne.

Danske NREP, der har Novo Holdings som største enkeltaktionær, er lykkes med at rejse 14 mia. kr. til nye investeringer på tværs af Norden. Dermed er NREPs nye fond over dobbelt så stor som ejendomsinvestorens forrige fond, hvilket ifølge CEO i NREP, Claus Mathisen viser en voksende interesse blandt investorerne for bæredygtige, langsigtede ejendomsinvesteringer.

”Vi skaber værdi for vore investorer såvel som for andre interessenter ved at udvikle ejendomsprojekter, der er miljørigtige og kundevenlige. Den strategi har vist sig særdeles robust gennem COVID-19 pandemien og har yderligere banet vej for talrige nye muligheder inden for vores tre hovedområder, boligejendomme, logistik og plejesektoren, både i og uden for Norden”, siger han og tilføjer, at NREP netop har søsat en ny strategi inden for kontorejendomme.

NREPs tilgang til ejendomsmarkedet baserer sig på en opfattelse af, at byggerierne skal bidrage til at løse aktuelle problemerne i det moderne samfund som klimaudfordringer og de voksende storbyers mangel på boliger, der er til at betale for almindelige mennesker.

”Vi følger med i alle områder inden for ejendomsmarkedet og analyserer konstant udviklingen i vores søgen efter relevante problemer, som vi kan medvirke til at løse. For eksempel mangler de nordiske hovedstæder lejeboliger, der er til at betale for lav- og mellemindkomstgrupperne. Og på tværs af de nordiske lande vil antallet af ældre over 80 år blive fordoblet frem mod 2030, hvilket vil medføre en omfattende mangel på plejehjem”, siger Claus Mathisen.

NREP har på nuværende tidspunkt investeret 40% af den nye rekordfond. I Danmark drejer det sig blandt andet om Tingbjerg-projektet, hvor NREP i samarbejde med de almene boligselskaber og Københavns Kommune er ved at udvikle området til en blandet by ved at tilføre omkring 1.000 nye boliger. Også omkring 400 nye DGNB-Guld certificerede lejligheder i Københavns Sydhavn er en del af porteføljen i den nye fond, foruden et friplejehjem i Greve og PostNords nye logistikcenter i Køge.

NREPs investorer er hovedsageligt nordiske og udenlandske pensionsfonde som eksempelvis Industriens Pension, der har ca. 410.000 medlemmer i Danmark. Derudover har Novo Holdings, som i foråret blev aktionær i NREP efter at have investeret i virksomhedens ejendomsfonde siden 2018, investeret godt 1 mia. kr. i den nye fond.

Published: oktober, 7 2020