Urban Partners rejser 2 mia. i tredje close af Nrep-fond

august 31, 2023

Det danske investerings- og udviklingsselskab Urban Partners har netop rejst knap 2 mia. kr. i tredje close af fonden Nrep Income+, som nu har en samlet kapital på 13,8 mia. kr. Fondens fokus er at udvikle moderne logistikløsninger, lejeboliger og plejehjem i Norden og samtidig mindske CO2-udledningen.

Urban Partners har netop rejst 263 mio. euro, svarende til knap 2 mia. kr., i tredje close af fonden Nrep Income+. Fonden har siden stiftelsen i 2020 investeret i næsten 100 aktiver fordelt på 36 transaktioner med et langsigtet fokus på udvikling af det byggede miljø gennem moderne logistikløsninger, lejeboliger og plejehjem. Investorerne tæller en række globale institutionelle investorer, herunder pensionsfonde og forsikringsselskaber.

“Jeg er meget tilfreds med det vellykkede tredje close af Nrep Income+, som vidner om investorernes tillid til vores markedsledende tilgang til at skabe værdi gennem vores investeringsvertikaler og porteføljestyring. Fondens vækst understøttes af et stigende antal investorer, som deler vores perspektiv på attraktive investeringer i strukturelt understøttede, inflationsbeskyttede og ikke-cykliske segmenter. Dette, sammen med fondens langsigtede strategier og lave finansieringsniveauer, gør det muligt for os at udnytte markedets attraktive muligheder til fulde,” sige Claus Mathisen, CEO i Urban Partners.

Nrep Income+ er en open-end core plus-fond, som giver mulighed for at investere bredere gennem en langsigtet investeringsstrategi for at sikre bedst muligt resultater.

“Fonden investerer i indkomstgenererende aktiver for at tackle presserende udfordringer i sektorer med stigende efterspørgsel. Det er på linje med Urban Partners’ værdibaserede investeringsfilosofi, som fokuserer på at løse udfordringer på tværs af det urbane økosystem,” siger Claus Mathisen.

Nrep-fonden er den største nordiske core plus-fond nogensinde og drager stadig fordel af makroøkonomiske tendenser som voksende befolkningstal, urbanisering og stigende BNP på trods af en dynamisk skiftende verdenssituation.

“Nrep Income+ er stærkt positioneret til at opfange og udnytte muligheder fra makroøkonomiske tendenser i Norden, særligt nu hvor markederne stabiliserer sig igen efter flere års uro. Vores pipeline på 2,8 mia. kr. vidner om, at vores strategier og fokus på at gentænke bygninger med høje CO2-emissioner og samtidig udnytte vores ekspertise i lejernes behov også understøttes af en stor efterspørgsel fra investorerne og markedet. Vi ser også fortsat et stort potentiale for dekarbonisering og vores andre fokusområder, som gør en reel forskel i folks liv,” siger Rune Kock, CEO i Nrep.

Nrep, ejendomsinvestoren i Urban Partners, har en succesfuld historik og erfaring med at opfange muligheder gennem selskabets lokale netværk og bæredygtighedsekspertise til at skabe merværdi gennem en kundecentreret tilgang.

Urban Partners vil i slutningen af 2023 åbne op for yderligere kapitalrejsning i Nrep Income+ for at imødekomme den store investorinteresse og samtidig drage fordel af de nuværende muligheder i markedet.

 

Published: august, 31 2023