DLS Bålsta

rekordstort fuld­automiseret logistik­anlæg

For at skabe grundlag for en mere fleksibel og effektiv distribution af varer for den svenske supermarkedskæde Axfoods indkøbs- og logistikselskab Dagab, udvikler og opfører vi det største logistikanlæg i Norden lige uden for Stockholm.

Med 30 meter til loftet og i alt 126.000 m2 med forskellige temperaturzoner og et komplekst, automatiseret system til at hente varer vil anlægget være unikt på flere parametre.

Effektivt og bæredygtigt

Kombinationen af moderne teknologier med størrelsen af logistikanlægget giver Dagab mulighed for at samle seks nuværende distributionscentre til ét, hvilket vil understøtte hurtigere og mere effektiv levering både når det handler om leverancer til supermarkederne og via net-handel.

Ved siden af automatiserede arealer med forskellige tempererede zoner indeholder anlægget også kontorfaciliteter.

Ejendommen bliver certificeret efter BREEAM-SE-standarden og yderligere bæredygtige initiativer inkluderer genanvendelse af overskudsvarme,

The property will be certified in accordance with BREEAM-SE, and further sustainability initiatives includes re-use of excess heat, optimerede byggematerialer og forberedelse til at stort solcelleanlæg på taget. 

Selve beliggenheden er afgørende for effektiv logistik, og dette anlæg ligger ideelt i Bålsta, lige nordvest for Stockholm, med hurtig adgang til motorvej E18 og Stockholm, og kan derfra nå 3,5 millioner mennesker inden for en time. Desuden løber jernbanen lige forbi anlægget og vil kunne benyttes til fremtidige, alternative transportformer.

Illustration of a top modern logistics facility

FAKTA OM DLS BÅLSTA

  • Projekttype: Automatiseret højloftet logistikcenter

  • Beliggenhed: Bålsta, nordvest for Stockholm, Sverige

  • Bæredygtighedsprofil: BREEAM certificeret, genanvendelse af overskudsvarme, optimerede byggematerialer og et effektivt pakkesystem til effektiv transport. Desuden forberedt til solcelleanlæg på taget.

  • Størrelse: 126.000 m2

  • Højde: 30 meter

  • Lejer: Dagab, som er supermarkedkæden Axfoods indkøbs- og logistikselskab

  • Færdigt: 2023