herlev bymidte

Nytænkning af bycentrum 

Mange kommuner søger at skabe levende bycentrum til fordel for borgere, butikker og erhvervsliv. I Herlev støtter Nrep kommunens ambition om at puste nyt liv i den gamle bymidte ved at renovere og opgradere butikscenteret, tilføre nye lejligheder og etablere et nyt hovedsæde for kommunens borgervendte aktiviteter.

Borgere fra byen og omegnen vil naturligt blive trukket mod Herlev Bymidte, hvad enten de kommer for at tale med kommunen, foretage deres indkøb, få tjekket helbreddet eller for at hoppe på den nye letbane, som får stoppested i bymidten.

En blanding af tilbud sikrer en strøm af besøgende

En højt niveau af kommunal service er vigtigt for mange borgere, når de vælger den kommune, som de ønsker at bo i. At gøre det let for borgerne at blive betjent er en del af et højt serviceniveau, og etableringeren af en central bymidte med en kombination af offentlig service, indkøbsmuligheder, liberale erhverv som lægeklinikker, tandlæger, øjenlæger, fitness center og offentlig transport giver god mening for mange kommuner.

I dette projekt renoverer vi 57.000 m2 i Herlev Bymidte for at skabe et dynamisk bytorv, som vil inkludere en stor Føtex kombineret med en lang række specialbutikker, et fitnesscenter, et sundhedscenter og 135 nye lejelejligheder. I den 11 etager høje bygning, der udgør et vartegn for Herlev Bymidte, vil kommunen etablere sig med borgervendte aktiviteter i de nederste etager, mens etagerne ovenover vil blive udlejet til private erhverv.

herlev bymidte buildning

FAKTA OM PROJEKTET

  • Projekt type: Byudvikling

  • Beliggenhed: Herlev kommune, vest for København 

  • Udvikler: Nrep

  • Størrelse: 57.000 m2 inklusive et stort supermarked på 5.500 m2 samt 135 lejelejligheder fra 50 til 130 m2.

  • Arkitekter: Aarstiderne, Arkitema

  • Entreprenør: Casa A/S

  • Færdigopført: 2023

  • “Vi har en omfattende erfaring i at udvikle og drive succesrige bycentrum, og den model, som etableres i Herlev, er både robust og vil øge aktiviteterne på stedet.”

    Thomas Riise-Jakobsen