idefabrikken

Lokal identitet og genbrug

En af de perspektivrige metoder til at sikre, at ejendomsudvikling foregår på en ressourceeffektiv måde, er at genbruge byggematerialer. Med det erklærede formål at beidrage til et mere bæredygtigt bygget miljø, har Nrep sat sig i spidsen for et genbrugsprojekt inden for boligbyggeri, en børnehave og et erhvervscenter i Skarpnäck i Stockholm. Projektet tilstræber yderligere at bidrage til at styrke den lokale identitet i et fællesskab i vækst.

Styrkelse af den lokale kultur

Porjektet med Idefabrikken vandt en ide-baseret konkurrence omkring salg af et jordstykke i den stockholmske forstad Skarpnäck på ambitionen om at genbruge materialer, bygningsdele og -komponenter i sammenhæng med langsigtede initiativer inden for bæredygtighed.

Vi vil udvikle Idefabrikken i fællesskab med arkitektgruppen Lendager, som er specialiseret inden for cikulær økonomi og bæredygtige metoder til at håndtere byggematerialer, og Tengbom, der har erfaring inden for ejendomsudvikling i Sverige.

Bolig-projektet vil bidrage til yderligere at styrke fællesskabet og Skarpnäcks lokale identitet ved hjælp af en åben, inkluderende kultur gennem elementer som spcielle byrum og haver. Projektet retter sig også mod en bæredygtig livsstil for de, der flytter dertil, og inkluderer mere end et hundrede hjem, en børnehave og erhvervs-faciliteter, der kan blive benyttet til arbejde, hjemmearbejde og fritidsaktiviteter – alle med det klare sigt at styrke den lokale by-kultur.

Er du nysgerrig på resultaterne ved tidligere byggeprojekter, hvor genbrug er en central del, så læs vores bæredygtigheds-analyser fra Ressourcerækkerne og Upcycle Studios.

Recycling materials

FAKTA OM IDEFABRIKKEN

  • Projekttype: Boliger

  • Beliggenhed: Skarpnäck, Stockholm, Sverige

  • Bæredygtighedsprofil: Projektet har et udpræget fokus på genanvendelse – en database over genbrugsmaterialer vil blive etableret tillige med grønne arealer og tagmontererede solceller

  • Størrelse: Ca. 100 lejligheder, en børnehave og et erhvervscenter

  • Arkitekter: Lendager Group, Tengbom

  • “At opføre hjem af genbrugsmaterialer bidrager til en arkitektur med en indlfydelsesrig historie og styrke områdets identitet. Ved at designe ejendommene med nye løsninger og en lang-sigtet tænkning i bæredygtighed, ønsker vi at forbedre hverdagslivet for både dem, der allerede bor i området, og dem, der flytter ind i de nye hjem.”

    Joanna Berg