Tingbjerg

Nyt liv til et lavindkomst­område

Bykvarterer kan udvikle sig uhensigtsmæssigt og for eksempel få en overvægt af udsatte borgere med korte uddannelser og lave indtægter eller måske blive belastet af en høj kriminalitetsrate og arbejdsløshed. Trods mange åbenbare kvaliteter har det skønne Tingbjerg blot otte kilometer fra Rådhuspladsen i København udviklet sig til et sådan bykvarter, hvor 6.500 beboere – fortrinsvis med udenlandsk baggrund, korte uddannelser og indtægter under gennemsnittet – bor i 2.500 almene lejligheder.

I tæt samarbejde med de to almene boligselskaber SAB/KAB og fsb samt Københavns Kommune har Nrep udviklet mere end 1.000 nye private boliger, primært rækkehuse, som skal integreres i området og bidrage til at få det til at blomstre igen.

Se mere om salg og privatleje af de nye boliger på www.tingbjerghusene.dk.

Se videoen herover, hvor 13. april 2021 blev første spadestik taget til de otte første af i alt 400 private rækkehuse i Tingbjerg. Ved en lille ceremoni var det beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard, der som den første stak spaden i jorden efterfulgt af repræsentanter for de almene boligselskaber, Nrep og vores samarbejdspartnere, landskabsarkitekterne i SLA, arkitekterne i Vandkunsten og totalentreprenøren Danhaus.

Se videoen herover, hvor byudviklingsdirektør i Nrep, Jens Kramer Mikkelsen, fortæller om visionen for Tingbjerg

Vision for bedre liv

Visionen for Tingbjerg er at skabe et blandet og blomstrende fællesskab, der vil tiltrække borgere, som ønsker at blive en aktiv og engageret del af bykvarteret.

Vi arbejder tæt sammen med eksperter og arkitekter for at udvikle rækkehuse og  udendørsområder, så de passer perfekt ind i det eksisterende miljø.

Sammen med kommunen arbejder vi desuden med at udvikle den lokale infrastruktur, daginstitutioner, den lokale folkeskole og de omkringliggende forretninger.

En af Danmarks mest anerkendte arkitekter, Steen Eiler Rasmussen, tegnede tilbage i 1950’erne Tingbjerg som et gennemført bykvarter med lys og plads til almindelige familier i gedigne kvalitets-byggerier. Hans vision var at skabe et udbud af boliger, der var til at betale, i et grønt miljø tæt på København som et attraktivt alternativ for arbejderklassen til de nedslidte lejligheder på brokvartererne i København.

Denne vision ønsker Nrep at genoplive ved at tilbyde nye ejerboliger til særdeles attraktive priser. Samtidig vil vi screene interesserede købere for at sikre, at de kommer til Tingbjerg med en oprigtig vilje til at bidrage for at skabe et levende og inkluderende bykvarter.

FAKTA OM TINGBJERG

  • Projekttype: Byudvikling

  • Beliggenhed: Tingbjerg, København

  • Bæredygtighedsprofil: DGNB Guld

  • Størrelse: 1.000 nye boliger i en blanding af private rækkehuse og lejligheder

  • Forventet byggeperiode: 2021-2027

  • Udvikler og ejer: Nrep

  • Entreprenør: HusCompagniet (Rækkehuse)

  • Arkitekter: SLA, Vandkunsten, Lendager