UN17 village

Tårnhøje ambitioner

Mange byboere ønsker at leve aktive og ansvarlige liv med så lille et klimaaftryk som muligt. På samme tid er ensomhed et væsentligt problem i de store byer, hvor mange trods et voksende antal indbyggere føler sig isolerede og alene.

FNs 17 Verdensmål er søsat for at øge menneskers fysiske og mentale livskvalitet verden over, og med UN17 Village vil vi udvikle og opføre et samlet byggeri med det ambitiøse mål at integrere alle 17 Verdensmål i dette ene projekt.

Se mere om projektet på vores UN17 Village-website samt om boligerne herunder tilgængelighed på Juli Living.

et vartegn for fremtiden

Når det til sin tid står færdigt vil UN17 Village rejse sig som et betydningsfuldt vartegn for Ørestad i København så vel som for NREPS ambitioner og visioner inden for miljømæssig, social og økonomisk bæredygtighed.

Ved som nogle af de første i Danmark at bruge digitale værktøjer i udviklingen af projektet vil vi opføre et gennem-analyseret og gennemtænkt bygningsprojekt med de mest klima- og beboervenlige løsninger. De fem forskelligtfarvede bygninger vil komplementere hinanden, hvor hver især målrettes forskellige kategorier af lejere fra unge nyuddannede, der ikke er klar til at slå sig ned for alvor, over forskellige familietyper til seniorboliger. Der vil være små lejligheder til singler, hjem, der forener arbejde og fritid, samt mere traditionelle familieboliger.

Bygningerne grupperes omkring fællesarealer og blandt andet spisesteder for beboere og folk, der kommer forbi, en sundhedsklinik, som vil fokusere på beboernes sundhed og trivsel, og et helsecenter med fitnesscenter, pool og sauna foruden en delecentral, som vil fungere som samlingssted og inspiration for en bæredygtig livsstil baseret på cirkulær økonomi.

aftryk og certificering

For i praksis at kunne integrere FNs 17 Verdensmål her vi samlet dem i seks hovedkategorier – biodiversitet, fællesskab, sundhed, materialer, vand og energi.

Under hver kategori har NREP grundigt evalueret en omfattende mængde af mulige tiltag for at finde dem med størst virkning. Vi har foretaget en markant mer-investering i projektet og har kunnet udvælge de omkring 200 særlige tiltag, som vil styrke de tårnhøje ambitioner om at levere på FNs verdensmål.  

Et sæligt fokusområde er at sikre lav CO2-udledning allerede i byggefasen. Vores overordnede forventning er, at vi vil kunne reducere CO2-aftrykket i fire af de fem bygninger med 30-40 procent takket være byggemetoder, der i vidt omfang anvender træ af høj kvalitet samt særligt lette facader.

I fundamentet for hele byggeriet samt i den femte bygning vil vi benytte en ny type cement, der er udviklet af cementproducenten Aalborg Portland, og som reducerer CO2-udslippet med op mod en tredjedel i forhold til almindeligt cement.

FAKTA OM UN17 VILLAGE

  • Projekttype: Byudvikling – fem beboelsesejendomme samlet i ét fællesskab

  • Beliggenhed: Ørestad, København, Danmark

  • Bæredygtighedsprofil: Anmodede certificationer: DGNB Platin og Guld, DGNB Hjerte, Well. 100% elektricitet fra vedvarende energikilder

  • Størrelse: 35.000 m2 beboelse i form af mere end 500 leje boliger fra 40 til 100m2

  • Arkitekter: Lendager og Aarstiderne

  • Ingeniør: Moe

  • AI digitalt designværktøj: Spacemaker