UPCYCLE studios

Bo i en verdens­revolution

I København har vi gjort det muligt at bo og leve et aktive, ansvarligt og bæredygtigt liv med så lille et klima-aftryk som muligt – en tilværelse, som bliver mere og mere vigtig for borgere i storbyerne. Upcycle Studios er et enestående svar på en klimaneutral bolig, hvor mere en to tredjedele af bygningen er opført af upcyclede og genanvendte materialer som genbrugsbeton fra Københavns Metro-byggeri. Den ekstreme tilgang til upcycling i dette byggeri banede vej for en plads på den anerkendte liste over ‘World Changing Ideas” i 2019.

Med Upcycle Studios tilbyder NREP sammen med sin partner AG Gruppen løsninger på en voksende trend i det moderne byliv, hvor byboerne leder efter en kombination af bolig og kontor, som blander sig naturligt ind i omgivelserne og understøtter en bæredygtig livsstil. I rækkehusene er der mulighed for at etablere sig i sit hjem med en hjemmearbejdsplads eller endda et lille værksted og dermed mulighed for en fleksibel livsstil, hvor arbejde og fritid fletter sig naturligt sammen.

Lavere co2-udspil

NREP har arbejdet med arkitekterne fra Lendager med at udforske potentialet ved at benytte upcyclede materialer i selve byggefasen. Resultatet afslører klare gevinster hvad enten det handler om bæredygtighed eller økonomi for både beboerne, ejerne og samfundet som helhed.

Vi har gennemført en fuldstændig ‘life cycle-analyse’ (LCA) og ‘Life Cycle Costings’ (LCC) af Upcycle Studios, som tydeligt dokumenterer, at upcycling kan være et fremragende alternativ til almindelige byggematerialer, hvis vi kan skalere metoden.

I forhold til materialevalget finder vi en 32% reduktion af CO2-udledningen ved opførelsen af Upcycle Studios, og ser vi på både den indlejrede CO2 og CO2-udledningen fra driften af rækkehusene over en 50 års periode, finder vi en besparelse på 45% i forhold til almindeligt byggeri.

FAKTA OM UPCYCLE STUDIOS

  • Projekttype: Boliger

  • Beliggenhe: Ørestad, København

  • Bæredygtighedsprofil: Udvidet brug af upcyclede materialer, bl.a. 904 tons upcycled beton fra Metro-byggeriet, overskudstræ fra Dinesens produktion af trægulve, upcyclede vinduesruder, foruden elktricitet og energy fra solceller og varmepumper.

  • Størrelse: 3.440 m2 – 20 rækkehuse

  • Færdigbygget: 2018

  • Udvikler og ejer: NREP/AG Gruppen

  • Arkitekt: Lendager

  • Entreprenør: AG Gruppen

  • Rådgivende ingeniør: Moe