UPCYCLE studios

Bo i en verdens­revolution

Stadig flere byboere ønsker at minimere deres klimaaftryk, og en af løsningerne er at genbruge og upcycle så mange ressourcer som muligt. I det enestående byggeri Upcycle Studios er mere end to tredjedele af bygningen opført af upcyclede og genanvendte materialer som genbrugsbeton fra Københavns metrobyggeri. Den ekstreme tilgang til upcycling i dette byggeri banede vej for en plads på den anerkendte liste over ‘World Changing Ideas” i 2019.

Med Upcycle Studios tilbyder Nrep sammen med sin partner AG Gruppen løsninger på en voksende trend i bylivet, hvor byboerne leder efter en kombination af bolig og kontor, som blander sig naturligt ind i omgivelserne og understøtter en moderne livsstil. I rækkehusene er der mulighed for at etablere sig i sit hjem med en hjemmearbejdsplads eller endda et lille værksted og dermed mulighed for en fleksibel livsstil, hvor arbejde og fritid fletter sig naturligt sammen.

Se mere om boligerne herunder tilgængelighed på Juli Living.

Lavere co2-udspil

Nrep har arbejdet med arkitekterne fra Lendager med at udforske potentialet ved at benytte upcyclede materialer i selve byggefasen. Resultatet afslører klare gevinster hvad enten det handler om miljø eller økonomi for både beboerne, ejerne og samfundet som helhed.

Vi har gennemført en fuldstændig ‘life cycle-analyse’ (LCA) og ‘Life Cycle Costings’ (LCC) af Upcycle Studios, som tydeligt dokumenterer, at upcycling kan være et fremragende alternativ til almindelige byggematerialer, hvis vi kan skalere metoden.

I forhold til materialevalget finder vi en 32% reduktion af CO2-udledningen ved opførelsen af Upcycle Studios, og ser vi på både den indlejrede CO2 og CO2-udledningen fra driften af rækkehusene over en 50 års periode, finder vi en besparelse på 45% i forhold til almindeligt byggeri.

FAKTA OM UPCYCLE STUDIOS

  • Projekttype: Boliger

  • Beliggenhe: Ørestad, København

  • Bæredygtighedsprofil: Udvidet brug af upcyclede materialer, bl.a. 904 tons upcycled beton fra Metro-byggeriet, overskudstræ fra Dinesens produktion af trægulve, upcyclede vinduesruder, foruden elktricitet og energy fra solceller og varmepumper.

  • Størrelse: 3.440 m2 – 20 rækkehuse

  • Færdigbygget: 2018

  • Udvikler og ejer: Nrep/AG Gruppen

  • Arkitekt: Lendager

  • Entreprenør: AG Gruppen

  • Rådgivende ingeniør: Moe